TAKING TOO LONG?
CLICK/TAP HERE TO CLOSE LOADING SCREEN.
CLOSE SEARCH

Sessie 2 – Type Design Workshop 2014

Vandaag was de tweede sessie van de Type Design Workshop op het Arcus College. De dag na de eerste sessie, dus alles ligt nog vers in het geheugen. Dit helpt bij het schetsen en zoeken naar inspiratie. Ik heb kort een paar handige tips & tricks uitgelegd waar je wat aan hebt bij het schetsen van je eigen font.

Sessie 1 – Type Design Workshop 2014

Vandaag, maandag 24 november 2014, was de sessie van de Type Design Workshop bij het Arcus College te Sittard, Nederland. Het eerste deel was theorisch (even doorbijten allemaal). Ik ben van mening dat je de minimale theoretische informatie moet weten voordat je aan het lettertype ontwerpen moet beginnen.

Schetsen digitaliseren

Als je schetsen klaar zijn om gescand en gedigitaliseerd te worden, doe dit dan op de juiste manier. Hiermee bereid je je font optimaal voor op de technische eisen van de font editor Glyphs en eventuele uitbreidingen met verschillende gewichten.

Lettervormen tekenen

Als je begint met het tekenen van de contouren van je letters zijn dit praktische tips voor je werkwijze. Het geeft je inzicht in de opbouw van je lettertekens, en helpt bij de constructie voor het digitaliseren.

Vormgroepen voor letters

Op basis van de vorm en de opbouw kunnen de letters uit het alfabet ingedeeld worden in groepen. Deze groepen splitsen we in een groep voor letters met een verticale lijn, met een ronde boog, driehoekige letters en de buitenbeentjes.  

Anatomie van de letter

Er is een standaard set van begrippen die de verschillende onderdelen van een letter(type) beschrijft. Deze termen, en de delen van de letter die ze beschrijven, worden de ‘anatomie van de letter’ genoemd. Door de letters in delen op te breken, kan iedere type designer beter begrijpen hoe een letter gecreëerd wordt en hoe je deze kennis zo effectief mogelijk inzet.